Techniek

U bent op zoek naar een technische oplossing, een pomp voor een specifieke toepassing of een compleet systeem al dan niet geïnstalleerd ?
Ongetwijfeld kunnen we u er mee helpen. Bij deze een kleine greep uit onze collectie.

 • BEREGENINGSSYSTEMEN

  Tevens leggen we complete beregeningssystemen aan, aangezien we kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan gebruiken we alleen professionele materialen zoals van het merk Hunter. Wat dacht u van in de grasmat verzonken tuinsproeiers: de sproeiers komen automatisch bovengronds zodra de installatie in werking wordt gesteld. Zodra de installatie wordt uitgeschakelt verdwijnen de sproeiers weer automatisch: zo struikelt u niet over de sproeiers en kan het gras gemaaid worden zonder dat de tuinsproeiers vooraf moeten worden verwijderd. De installatie kan zowel in nieuwe als in bestaande tuinen (groot of klein) worden geïnstalleerd.

   

   

 • Easypress systeem

  We leveren bij onze waterbronnen vaak een Easypress systeem. Dit systeem bestaat uit een zelfaanzuigende pomp (Pedrollo of Dab) in combinatie met de electronisch Easypress pompcontroller. Dit systeem houdt uw waterleiding op druk en heeft tevens een droogloop beveiliging. Als uw waterleiding op druk is gebracht schakelt de pomp zichzelf uit. Zodra er water wordt afgenomen zakt de druk waarop de pomp uw leidingwerk weer op druk brengt. 

  Voordelen van dit systeem:

  • kostenbesparend
  • groot volume
  • zeer lage onderhoudskosten
  • compacte installatie
  • installatie is uitbreidbaar, bijvoorbeeld met een waterbehandelingssysteem
 • DAB AQUAJET HYDROFOORPOMP

  Automatische hydrofoorgroep bijzonder geschikt voor huishoudelijke toepassingen of toepassing in kleine installaties in de landbouw, industrie, wasinstallaties en voor hobby doeleinden. Deze groep bestaat uit een zelfaanzuigende electropomp van het type JET, membraanvat, drukschakelaar voor het automatisch functioneren, manometer, koppelingsset van pomp en motor, kompleet gemonteerd.

  Vat: horizontaal, inhoud 20 lt., butyl membraan binnenin, voorzien van steunbeugels aan de onderzijde en bevestigingsbeugels voor de pomp bovenop.
  Wateropbrengsten: tot 5,4 m3/h met een opvoerhoogte tot 61 meter.
  Temperatuurbereik vloeistof: van 0°C tot +35°C voor huishoudelijke toepassingen (EN60335-2-41); van 0°C tot +40°C voor andere toepassingen.
  Verpompte vloeistof: schoon, vrij van vaste of schurende bestanddelen, niet viskeus, niet agressief, niet gekristalliseerd en chemisch neutraal.
  Maximale omgevingstemperatuur: + 40°C
  Maximale bedrijfsdruk: 8 bar (800 kPA)
  Beschermingsklasse: IP 44 (IP 55 op de aansluitkast).
  Isolatieklasse: F

   

 • DAB CS4 ONDERWATERPOMPEN

  Meertraps centrifugale bronpomp voor putten van 4” of groter voor een breedscala aan wateropbrengsten en opvoerhoogtes. Deze pompen hebben talloze toepassingsmogelijkheden in het opvoeren, distribueren en onder druk brengen van water in particuliere en industriële waterleidingsinstallaties, toevoer van autoclaven en putten, brandblusinstallaties, wasinstallaties en irrigatiesystemen.

  Technische kenmerken

  Pompsteun (met ingebouwde filter) en kleplichaam (met ingebouwde terugslagklep uit kunsthars) van technopolymeer. Kabelplaat uit kunststof. Tweepolige asynchroon onderwatermotor geheel uit roestvrij staal AISI 304.

  Motor Franklin: de stator is in een capsule uit kunsthars aangebracht, met diëlectricum van uitstekende kwaliteit en ingebouwd in een hermetisch afgesloten box uit roestvrij staal.
  Motor Dab: de stator is in een hermetisch gesloten box van roestvrij staal aangebracht en gevuld met een mengsel van inert gas op basis van argon.
  Condensator en beveiliging van bi-metaal die handmatig is te resetten op de standaard geleverde schakelkast: uitvoering met éénfase motor. Maatregelen ter beveiliging van de driefasenmotor dienen door de gebruiker genomen te worden. Voorzien van Controlbox, 15 of 30 m lange kabel (afhankelijk van het model) en veiligheidskoord.

  Wateropbrengsten: van 0,24 tot 6 m3/h met een opvoerhoogte tot 230 m.
  Verpompte vloeistof: schoon, vrij van vaste of schurende bestanddelen, chemisch neutraal en de eigenschappen van water het meest benaderend.
  Temperatuurbereik vloeistof: van 0°C tot +40°C
  Beveiligingsklasse: IP 58
  Thermische klasse: B
  Speciale uitvoeringen op verzoek leverbaar: andere spanningen en/of frequenties
  Maximale hoeveelheid toegestaan zand: 120 gr/m3

  Op aanvraag wordt in de uitvoering met éénfase motor de CONTROL BOX HS geleverd voor verhoging van het startkoppel.

  Leverbaar met Motor Dab of Motor Franklin.

   

   

 • Ontijzeringssysteem

  Ook de kleinverbruiker is met bronwater voordeliger uit dan met leidingwater. Het Mini System is een compacte gesloten ontijzeringsmachine die op bijna iedere plaats kan worden gebruikt. De onderhoudsbehoefte van de machine is laag. Deze en andere voordelen die hieronder staan vermeld maken het Mini Systeem een ideaal bronwatersysteem voor zowel de groot- als de kleinverbruiker.

  Het Mini System biedt vele voordelen waaronder:

  • kostenbesparing door eigen waterinstallatie
  • nu ook voor de kleinverbruiker standaard waterontharding
  • geringe investering
  • maximaal voordeel op jaarbasis
  • geringe onderhoudskosten
  • compacte installatie
  • mogelijkheid de installatie uit te breiden met diverse waterfilters

   

 • DAB GARDENINOX

  Zelfaanzuigende verplaatsbare elektrische centrifugaalpomp voor tuinieren, tuinbouw, schoonmaken en toepassingen op het gebied van hobby's. Voorzien van draagbeugel om verplaatsing gemakkelijker te maken, 2 meter netkabel van het type H07RN-F inclusief stekker en schakelaar. Compact en gemakkelijk te installeren, zelfaanzuigend om water aan te zuigen uit reservoirs, putten of waterlopen, ook wanneer er luchtbellen aanwezig zijn. Geschikt voor gebruik bij water dat kleine zanddeeltjes bevat. Pomphuis uit roestvrij staal. Motorsteun uit persgietaluminium. Waaier, leidapparaat en venturibuis uit technopolymeer. Eindplaat dichting en slijtringen uit roestvrij staal. Mechanische dichting uit grafiet/keramiek. Gesloten luchtgekoelde asynchroonmotor. Rotor gemonteerd tussen twee overgedimensioneerde zelfsmerende kogellagers die voor een geruisarme werking en lange levensduur borg staan. Ingebouwde thermische beveiliging en permanent ingeschakelde condensator in de éénfase uitvoering. Maatregelen ter beveiliging van de driefasenmotor dienen door de gebruiker genomen te worden. Gebouwd volgens de normen IEC 2-3 en IEC 61-69 (EN 60335-2-41).

  Beveiligingsklasse van de motor: IP 44
  Beveiligingsklasse van het klemmenbord: IP 55
  Isolatieklasse: F
  Standaardspanningen: éénfase 220-240 V / 50 Hz
  Wateropbrengsten: van 0,4 tot 5,4 m3/h met opvoerhoogte tot 54 meter.
  Verpompte vloeistof: schoon, zonder vaste of schurende bestanddelen, niet viskeus, niet bijtend, niet gekristalliseerd en chemisch neutraal, de kenmerken van water zeer dicht benaderend.
  Temperatuurbereik van de verpompte vloeistof: van -10°C tot +35°C voor toepassingen in en rondom de woning (EN 60335-2-41), van -10°C tot +40°C voor andere toepassingen.
  Maximumtemperatuur van de omgeving: +40°C
  Maximumbedrijfsdruk: 8 bar (800 kPa) 6 bar (600 kPa) alleen voor modellen uit technopolymeer
  Installatie: vast in horizontale stand.

  Speciale uitvoeringen op verzoek: andere spanningen en/of frequenties.

Easypress

Easypress systeem

GARDENINOX pomp

Hunter sproeiers

Hydrofoorpomp